Familjerally

Trots ruskväder och konkurrens med VM kom det 78 deltagare till hembygdsföreningens familjerally då deltagarna hade tolv kontroller att passera utmed en för lång färdväg på 46 km. Det var tredje året som hembygdsföreningen var arrangör av familjerallyt. Marknadsplatsen var start- och målplats. Första anhalten var skjutning med luftgevär där skytteföreningen hade ansvaret. Sedan följde övriga uppgifter med praktiska prov samt identifiering av antika föremål som smörror, alnstock och"sillarör". Vid ett par kontroller hade Lions klubb ansvaret för uppgifterna. Dessutom fanns Björstorp fastighetsförening som medarrangör. Största problemet var tydligen skiljefrågan att ange grader Fahrenheit som motsvarade 37 grader Celsius!
Avsikten var att separera barn- och vuxentävling men det visade sig att barn (ungdom) låg väl så bra till varför det blev gemensam resultaträkning.
Bäst lyckades Leo Lilja med 105 poäng. På andra plats kom Sonny Lilja 104 och trea blev Felix Lilja på 103 poäng. Där bröts"Liljasviten" av Kent Svensson med 102 poäng. Sedan blev det ytterligare en "Lilja",Felicia med 97 poäng. 16 priser delades och och alla barn (ungdom) fick en gottepåse.
famrally107.jpg

Tre unga deltagare i familjerallyt funderar över en väghållarskylt.
Top