Julmarknad hos Götesdotter

Bjärnum. Söndagens ymniga snöfall bidrog till en fin julstämning när det var öppet hus hos Gunnel Götesdotter i Bjärnum. Hennes kostall var julpyntat och fyllt med diverse hantverkare och konstnärer. Det såldes hembakat bröd från Verum, det såldes smycken tillverkade i Bjärnum och det fanns träfat av många olika träslag, ja det fanns t o m askfat – då menar jag inte sådana fat för cigaretter utan fina träfat tillverkade av askträ. Olika konstarter såsom tavlor i olika tekniker, keramik och mycket, mycket mera presenterades också. Vittsjö Bjärnums Bokbindarklubb visade, som enda förening, upp sin verksamhet.

 

Full aktivitet vid ett av stånden.

 

Söndagens ymniga snöfall bidrog till en fin julstämning när det var öppet hus hos Gunnel Götesdotter i Bjärnum. Hennes kostall var julpyntat och fyllt med diverse hantverkare och konstnärer. Det såldes hembakat bröd från Verum, det såldes smycken tillverkade i Bjärnum och det fanns träfat av många olika träslag, ja det fanns t o m askfat – då menar jag inte sådana fat för cigaretter utan fina träfat tillverkade av askträ. Olika konstarter såsom tavlor i olika tekniker, keramik och mycket, mycket mera presenterades också. Vittsjö Bjärnums Bokbindarklubb visade, som enda förening, upp sin verksamhet.

 

Förutom hantverkare så hade Gunnel också arrangerat en konstutställning. 40 konstnärer deltog och kravet var att ingen bild fick vara mer än 20 x 20 cm. En del av dessa konstverk syns bakom Gunnel på bilden.

 

Från Bjärnums Musikteaterskola kom 4 elever och underhöll med sång och musik. De 4 blev till slut 5 då den stackare som hade fastnat i Skånetrafikens snökaos äntligen nådde Bjärnum. Det innebar att det blev flera extranummer så att han också fick en chans att visa vad han kunde. Men vilka ungdomar det var, vilken sångglädje och vilken skicklighet – de var verkligen duktiga, vilket de många applåderna visade.

 

 

 

Samspelta ungdomar från Bjärnums Musikteaterskola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och här är han – den siste.

 

 

 

 

Lions Club Vittsjö Bjärnum skötte kaffeserveringen och det var många som slog sig ner med en kopp kaffe och en kaka och lyssnade till de skönsjungande ungdomarna.


 

Nils från Lions Vittsjö Bjärnum kollar så allt är i ordning

 

 

 

 

 

 

Det var en strid ström av bilar och fotgängare som trotsade vädret och tog sig fram till Ateljé Götesdotter för en jullik och mysig eftermiddag. Med det utbud som erbjöds av hantverk, konst, musik och lekamlig föda gick ingen besviken därifrån.

Top