Veteranernas sommarlov!

 

BJÄRNUM-VINSLÖV. Bjärnums-veteranernas sista träff innan semesteruppehållet, förlades till Bertil Lundgrens renoverings och museilokal på Vanneberga gård i Vinslöv. Detta var ett oerhört imponerande studiebesök. Mycket var imponerande i Bertils lokaler!!

Vi var ett 20-tal entusiaster som i sedvanlig ordning träffades hos Åke Karlsson i Bjärnum för att inleda trippen till Vinslöv. Några veteranbilar och några motorcyklar. Undertecknad färdades på mc. Färden till Vinslöv gick via natursköna grönskande små asfaltbelagda vägar, med lagom mycket backar och kurvor. Dofterna av koskit, skog och nyhuggna vallar är fantastisk. 
Efter cirka en timmes körning var vi framme.

 

Vi blev väl mottagna och infösta i lokalerna. Väl inne förstod vi genast vilken entusiast vi hade äran att besöka. Bertil har en imponerande samling av både gamla mc och bilar. Vilket som låg honom närmast hjärtat, förstod jag ej. Allt verkade som ett gift.

Bertil har en fantastisk samling av Aston Martin bilar, gamla Fordar och dessutom ett stort antal motorcyklar. Han berättade att han i en T- Ford åkt genom Europa ett antal gånger. Min spontana tanke blev självklart - hur orkar han? MEN han orkar! Bertils entusiasm för gamla fordon finns det inget som slår.

Efter många steg i hans museum avslutade vi i trädgården med sedvanlig korvgrillning och läsk. Alltid lika gott!
Tackar för en oerhört trevlig träff och önskar alla Bjärnumsveteraner en trevlig sommar.

 

 

Top