SÅNG OCH MUSIK I KYRKAN MIDSOMMARAFTON

VITTSJÖ. Midsommargudstjänsten i kyrkan på sena Midsommarafton inleddes med procession där musikerna medverkande med dragspel, fiol och nyckelharpa. Ingångslåten var Gånglåt från Äppelbo.


De medverkande vid midsommargudstjänsten i Vittsjö kyrka.

En av de unisona psalmerna var Sommarpsalm från Åland och Inger Bergwall läste dikter. Solisten Marie Bengtsson sjöng En värld full av liv. Med instrumenten fiol, bas, nyckelharpa samt piano och dragspel spelades tre låtar innan Karl Eve Lunnergård höll midsommarandakt om det Nordiska ljuset kombinerat med midsommarblomster som även kunde läggas under huvudkudden.

Efter ytterligare några musikstycken sjöngs Välsignelsen av Malin och Marie Bengtsson som fortsatte med Jag håller hans hand. Med bistånd av de fem instrumenten samt sång framfördes Midsommarblomster. På saxofon spelade Malin Bengtsson Gotländsk sommarnatt. Sedan kvällens konferencier Ingegerd Nilsson delat ut blommor till alla medverkande tågade de ut i procession till tonerna av Kullerullvisan.

Ute på kyrktrappan avslutades konserten med Härlig är jorden. De 60 besökarna bjöds på cider samt chokladdoppade jordgubbar.

Top