VITTSJÖLUFT – NY BOK OM VITTSJÖ

VITTSJÖ. Den i Vittsjö redan rika bokfloran kommer att utökas med ytterligare en utgåva på onsdag den 16 november. Då släpps VITTSJÖLUFT ut, av Claes Ruderstam. Detta kommer att ske i biblioteket klockan 19-21. Verket är en fortsättning från tidigare utgåvan, Vittsjöboken.

Bild: Utgåvan VITTSJÖLUFT  kommer den 16 november.

 

 

 

 

 

 

 

Vittsjö är synnerligen rikt på olika bokverk, antingen handlar det om Vittsjö eller om att författaren har anknytning till orten. I dagsläget finns det 152 registrerade verk men det finns säkert en del fler böcker och skrifter som inte är så kända eller har kommit till allmänhetens kännedom.

Vittsjöluft är en fortsättning på Vittsjöboken som sträckte sig från stenålderstiden och fram till 1850-talet. Vittsjöluft fortsätter tidsvandringen fram till 1930-talet. Läsarna av boken kommer att möta Amerikafararna, fattigvården, missionshus och nykterhetsverksamheten. De många pensionaten får sitt utrymme och Emmaljunga har dessutom fått ett eget spännande kapitel. Det blir en resa från utpräglat jordbrukssamhälle till krigstidens folkhem. Vittsjöluft innehåller omkring 300 bilder varav över 100 i färgmotiv.

Top