Kyrkokören firade 90 år

Det var i oktober månad 1917 som den nybildade kyrkokören i Vittsjö gjorde sitt första framträdande och detta var i försörjningshemmet (fattiggården) Kristenstorp och då med Tekla Jönsson som körledare. Samtliga körmedlemmar fick var sitt kompendium med foton och tidningsurklipp från de gångna 90 åren.

Utöver kyrkokören var det gästmedverkande Ingvar Nordin och Dan-Inge Ohlsson som medverkade med mycket sång. Biträdande kantorn och körledaren Kerstin Sturesson överlämnade manschett knappar i guld till Curt Nilsson som tidigare erhållit högsta utmärkelsen inom Musica Sacra. kk25-90-r.jpg

Uppskattade kantorn och körledaren Curt Nilsson


Ingrid Lunnergård och John Edfors erhöll utmärkelse för 30 års medverkan i kyrkokören. Dessutom utdelades utmärkelse till flera körmedlemmar som varit aktiva kortare tid. Vidare framfördes speciell sångarhyllning till Curt Nilsson och medverkande erhöll blommor.

I församlingshemmet fortsatte hyllningarna till Curt Nilsson med en speciell hyllningsvisa till herr Nilsson sjungen på Pippimelodi, signerat Babs Falk. Carolin Bengtsson överlämnade ett specialfoto med Curt Nilsson och Kjell Lönnå. Avgående kantorn överlämnade blommor till flera medverkande och John Edfors höll en historisk sammanfattning. Flera talare från de kyrkliga nämderna talade varmhjärtat om Curt Nilsson goda föresatser och ledarskap. Prosten Sten Johansson ansåg Curt Nilsson vara en verklig personalvårdare och vid avslutningen talade Carl-Olof Danielson om att dörren alltid kom att stå på glänt för avgående kantorn.

Fortfarande är inte den nya tjänsten tillsatt som kantor i Vittsjö Verum pastorat och detta kommer att innebära att Curt Nilsson säkerligen tills vidare för rycka in som e o kantor 

.

Top