Öppet brev till ABF Skåne Nordost.

VITTSJÖ. Just nu finns det 14 mycket besvikna damer i Vittsjö. 14 besvikna och ilskna kvinnor som inte får dansa Zumba Gold längre. 14 besvikna seniorer som anmält sig till ABF:s Zumba Gold i Vittsjö och som känt att detta är mycket nyttigt och lustfyllt. 
Vid andra träffen (den 14 februari) får vi veta att vi är för få deltagare och därför skall kursen ställas in. Ytterligare en gång får vi dock (i nåder?) komma. Vi bestämmer att vi skall försöka få med fler deltagare och jag ger information om kursen på PRO:s årsmöte den 15 februari. Döm om min förvåning när det ligger ett brev och väntar när jag kommer hem från PRO:s möte. Där står att kursen är inställd och att jag skall få pengar tillbaka.
Varför fick vi inte veta redan vid första träffen att vi var för få deltagare? Då hade vi direkt börjat göra reklam för Zumba Gold. För Zumba Gold är fantastiskt roligt och Maria en mycket inspirerande ledare. 
Vad är minimiantalet för en kurs på ABF? För mig känns 14 deltagare inte lite. Man kan inte heller räkna med samma antal i en liten ort som Vittsjö som i Hässleholm eller Tyringe. Det måste finnas möjligheter att delta i kurser även på de mindre orterna i kommunen. Alla har inte möjlighet att lägga mer tid på resandet än på själva träffen. 
Varför fick vi inte erbjudandet att ”slippa” pensionärsrabatten? Då hade ABF fått in pengar för ytterligare 6 pensionärer.
Jag tror att jag kan göra mig till tolk för samtliga deltagare i Zumba Gold i Vittsjö”: Vi kräver att ABF låter Maria fortsätta att leda och inspirera oss seniorer i Vittsjö. Låt oss försöka få fler deltagare och stäng inte dörren direkt.”
Kerstin Thånell

Top