83:e LUCIAFESTEN I EMMALJUNGA

EMMALJUNGA. Trots att väglaget inte var det allra bästa kom dock omkring 130 besökare till Emmaljunga idrottsförenings luciafest i Folkets hus i lördags. Det var den 83:e festen av detta slag om arrangerades och tillväxten är god både beträffande Lucior, hennes tärnor och tomtenissar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det pampiga och välredigerade luciaföljet i Emmaljunga Folkets hus.

MMALJUNGA. Trots att väglaget inte var det allra bästa kom dock omkring 130 besökare till Emmaljunga idrottsförenings luciafest i Folkets hus i lördags. Det var den 83:e festen av detta slag om arrangerades och tillväxten är god både beträffande Lucior, hennes tärnor och tomtenissar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det pampiga och välredigerade luciaföljet i Emmaljunga Folkets hus.

Efter hand fick extra sittplatser ordnas fram för att all besökare skulle få sin plats. Ljuset dämpades och Luciasången började så svagt från köksavdelningen men växte sig allt starkare under tiden Luciatåget skred mot estraden. Årets Lucia var Josefin Aronsson och LillLucia var Noa Persson.

På plats sjöng Luciaföljet flera sånger med anknytning till advent och julhögtiden och de fyra adventsjlusen tändes av fyra tärnor som även läste anknytande verser. Det blev bland annat Tusen juleljus och Tomtarna som smög fram ur vrån. Då passade de två tomtenissarna på att ta sig en svängom på scenen. Lucian sjöng solo och några tärnor sjöng duett. Under traditionella Luciasången lämnade följet salen under procession.

Lucian kröntes med ett fint smycke från en guldaffär i Markaryd.

Flera solister framträdde. Felicia Andersson med sång, Caroline Gengård med fiol, Johanna Nilsson med tvärflöjt och Noa Bartolic med blockflöjt. Luciamammor från idrottsföreningen var Ann Charlotte Nilsson, Ros Marie Israelsson och Linda Palm. Efter det högtidliga framträdande blev det fika med lussekatter och pepparkakor samt dragning på flera lotterier.

Detta var inledningen med LillLucia och Lucia vid festen i EmmaljungaTop