Hänt i veckan...

VITTSJÖ/BJÄRNUM/VÄRLDEN. Söndag morgon har ju traditionellt Ebbe Perssons "Spårat" publicerats sedan många år. Nu när Ebbe bestämt sig att det är dags att sluta känna pressen över att skriva ett "Spårat" varje vecka så kändes det som att det fattades något. Därför ska vi jourhavande redaktörer, Claes Brauer och Christer Nyström, testa något annat.

Detta blir "Hänt i veckan..." alltså aktuella nyheter från den senaste veckan, både lokala, nationella och internationella. Vittsjobjarnum.nu har cirka 40.000 läsare i månaden, detta blir nästan en halv miljon om året! De allra flesta är från närområdet och inom Sverige men vi har läsare från alla kontinenter frånsett Antarktis. (än så länge). De flesta av dessa "utsocknes läsare" har något förflutet i detta område, släktmässigt eller på annat sätt. Anledningen till att de återvänder till vittsjobjarnum.nu är troligen att de vill hålla lite koll på vad som händer i bygden.

Nu kommer Claes och jag att turas om med "Hänt i veckan..." och försöka bevaka vad som händer, litet som stort, positivt och negativt. Men - vi behöver hjälp!

Skicka ett mail (e-post) till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., bifoga gärna en bild om ni har någon, sen tar vi hand om resten!

Detta gäller samtliga läsare runt om i världen, känner ni er osäker på att skriva på svenska så skriv på engelska! Detta är som sagt en test och detta kan bli riktigt bra om vi hjälps åt, vill ni vara anonym så går även det bra. Vi garanterar inte att allt kommer att publiceras men allt som har ett allmänintresse och är publicerbart kommer säkert med. Det som händer er som bor i ett annat land eller del av Sverige är så klart intressant även för oss här i Skåne.

♦ Tragisk trafikolycka i Vankiva, två omkomna, berusad långtradarchaufför misstänkt skyldig till olyckan.

♦ Pingstkyrkans kör i Edsbyn hade körövning i kyrkan, trots att det hölls goda avstånd mellan deltagarna insjuknade 12 körsångare i Covid-19, troligen behövs det ökat säkerhetsavstånd vid sång.

Ovanstående är korta exempel på vad en händelse i "Hänt i veckan..." kan innehålla. Inga romaner eller långa artiklar, kort och koncist räcker bra det.

 

Top