Hände under veckan...

Så har vecka 49 snart passerat och visst har det hänt en del, här ett litet axplock av vad som delgivits i media.

BJÄRNUM. Tidigare Mattssons möbelfabrik i Bjärnum snart ett minne blott. Rivning av den gamla fabriksbyggnaden är i full gång. -skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ. Smyrna i Vittsjö är kreativa och anpassar verksamhet efter Corona. Spelar in film som läggs upp på hemsidan för att förmedla sitt budskap, -skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ, BJÄRNUM, EMMALJUNGA. Nu är det hög tid att fylla fågelmatarna och hjälpa våra småfåglar hela vintern genom.

VITTSJÖ, BJÄRNUM, EMMALJUNGA. De senaste svåra trafikolyckorna utmed väg 117 har naturligtvis med rätta upprört och engagerat många. Boende hoppas på minskad tung trafik och mer trafikövervakning.

VERUM. Konserten "I Juletid" 2020 är helt inställd, -skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Just nu förekommer falska fakturor. Polisen varnar! -skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Du behöver inte utsätta dig för risk att bli smittad. Båda ICA affärerna erbjuder utmärkt service av varor och hämtning eller leverans av denna. -skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ. På torsdagskvällen kom säsongens första snö.

VITTSJÖ. 2021 års allsvenska damfotbollslag är under uppbyggnad. Tre spelare lämnar dock laget. -skriver vittsjobjarnum.nu

FINJA. Jacob Karlssons K-Fastigheter köper Finja Prefab med 550 anställda och en omsättning på en miljard kronor. Köpeskillingen är 530 miljoner kronor. Affären blev klar på tisdagen, -skriver Frilagt.se

HÄSSLEHOLM. Tomten kom tidigt med en julklapp till FMCK Hässleholm i år. I paketet låg ett beslut från länsstyrelsen, som avslår överklagandet mot att tillåta en endurobana på Hässleholm Nord. – Fantastiskt roligt för vår del, en lättnad FMCK:s ordförande Stefan Eriksson. -skriver Norra Skåne.

HÄSSLEHOLM/SKÅNE. Färre vård- och omsorgsanställda än vanligt har fått sina önskemål om ledighet över jul och nyår beviljade. Samtidigt står det nu klart att de som väljer att jobba mer inom regionen kommer att få en bonus på 160 kronor extra i timmen, -skriver Kristianstadsbladet.

INRIKES. En pulshöjande promenad om dagen. Mer än så behövs inte för att öka chansen att klara sig från att bli svårt sjuk av covid-19. Vi rekommenderas till promenader för att motstå tredje vågen vad gäller Corona.

INRIKES. Världsrekorden gjorde Armand Duplantis till en given vinnare av Bragdguldet. Ingen kom i närheten av hans idrottsliga höjder. Det väntar mer – om Carolina Klüft får rätt. – Han sätter nog inga gränser för hur högt han kan hoppa. Vi kommer att få se mycket mer av "Mondo", säger den tidigare mångkampsstjärnan, -skriver SPORTBLADET.

INRIKES. Armand Duplantis är världsrekordhållare i stavhopp med 6,18 meter, satt den 15 februari 2020 i Glasgow. Han har även gjort det högsta tävlingshoppet utomhus genom tiderna då han 17 september 2020 hoppade 6,15 meter i Rom.

INRIKES. Distansundervisning för alla svenska gymnasier: ”Det här är inget förlängt jullov”. Distansundervisning återinförs för alla svenska gymnasier från måndag och fram till 6 januari, meddelar Stefan Löfven på en pressträff.

INRIKES. 35 nya coronadödsfall – över 7 000 döda i Sverige: ”Det är absolut inte över”, säger Anders Tegnell. 35 nya coronadödsfall har rapporterats det senaste dygnet, visar Folkhälsomyndighetens siffror. Hittills har 7 007 personer dött med coronaviruset i Sverige. Dödstalen fortsätter att stiga kraftigt, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

INRIKES. S måste ta tag i rodret och börja styra. Regeringen gör för lite för att hantera coronaspridningen och det är ”ofattbart” att regeringen skjuter ifrån sig ansvaret på regionerna. -Det säger Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson till DN.

INRIKES. Sweden Rock får tio miljoner i stöd: ”Innebär en stor hjälp”. Sweden Rock får tio miljoner kronor när Kulturrådet fördelar sitt krisstöd. Ett tacksamt besked i ett annars mörkt år för festivalen. ”Det innebär en stor hjälp ett år där vi tappar 98 procent av vår omsättning”, säger vd Mats Natvig, -skriver Kristianstadsbladet.

IDROTT. Båda systrarna Öberg på pallen i världscupen Systrarna Hanna och Elvira Öberg gjorde sprint-succé i finländska Kontiolax när bägge tog pallplats i världscupen i skidskytte. Det var ett felfritt skytte från Hanna Öberg som gick i mål 9,6 sekunder före tvåan Anaïs Chevalier-Bouchet. Elvira Öberg sköt också felfritt och tog sig i mål knappt 28 sekunder efter sin storasyster och kom på en hedrande tredjeplats.

UTRIKES. Idag den 6:e december är det Finlands självständighetsdag. Dagen räknas som landets nationaldag och är flaggdag. Detta datum år 1917 förklarade Finland sig självständigt från Ryssland efter månadslång process. -skriver vittsjobjarnum.nu

UTRIKES. Bulgariens sjukvård på väg att kollapsa under smittan Coronavirusets spridning gör att Bulgariens sjukvårdssystem håller på att kollapsa, skriver Politico. Landet har för närvarande högst dödstal per capita i EU med 25,4 döda per 100 000 invånare under en tvåveckorsperiod.

UTRIKES. Schweiz viker sig inte – skidorter öppna över jul. Schweiz kommer inte att stänga ner skidorterna över jul och nyår som grannländerna Frankrike, Italien och Tyskland kommer att göra, meddelar hälsominister Alain Berset -enligt Reuters.

UTRIKES. USA:s president Donald Trump erkänner sig fortfarande inte besegrad, men antyder att han kan göra comeback i valet 2024. Det har bara en president lyckats med tidigare, -skriver OMNI.

UTRIKES. Iran är redo att släppa fler utlänningar från sina fängelser i utbyte mot egna medborgare som är inlåsta i andra länder, säger utrikesminister Mohammad Javad Zarif. Han förutspår också att fler fångutbyten är att vänta. En av dem är den svensk-iranske forskaren Ahmedreza Djalali, som dömts till döden anklagad för spioneri för den israeliska underrättelsetjänsten Mossads räkning.

UTRIKES. Zlatan om Maradona: "Gjorde allt med hjärtat”, -skriver OMNI.

UTRIKES. Blandade reaktioner på vaccinbeskedet i London Reaktionerna i London på att Storbritannien har godkänt Pfizer-Biontechs vaccin och planerar att påbörja vaccinationer nästa vecka är både positiva och negativa, -rapporterar Bloomberg.

UTRIKES. Norge anklagar Ryssland för spionage mot oljesektorn Ryssland och Kina bedriver spionage mot Norges oljesektor. Det hävdar den norska säkerhetstjänsten PST i en ny rapport, enligt flera medier. ”Underrättelseverksamhet riktad mot den norska oljesektorn bedöms ha en stor och långsiktig skadepotential för Norge, både militärt, ekonomiskt och för nationell säkerhet”, -skriver PST.

 

Top