BENSINMACKen REVS EFTER 73 ÅR

VITTSJÖ. BP och Clas på BP är inrotad benämning och kommer nog att leva kvar trots att både BP och Clas är borta. Bensinmacken är borta sedan 2009 och den verksamhet som bedrivs där i dag är Danska krögarna med Rondellgrillen.

Anrika BP bensinstation jämnades med marken 2009.

I dag finns ingen bensin att tillgå i Vittsjö utan det är Emmaljunga eller Bjärnum som är närmast för inköp av de kostsamma dropparna.

Den först kände ägaren av bensinstationen var Rehnberg som startade i ganska blygsam skala 1935. Sen kom flera ägare som drev verksamheten kortare eller längre perioder.
År 1953 var det Clas Johansson (Clas på BP) som övertog rörelsen. Samma dag som Clas varit innehavare av BP-macken i 40 år var det Statoil som blev leverantör av bensin. Alla byggnader, kontor och verkstad revs ner 1978 för att ersättas av modernare utrustning och anläggning. Efter hand övertogs rörelsen av Clas söner fram till avvecklingen år 2008.
BP bensinstation, som den fortfarande kallades stod sedan tom och öde i drygt ett år innan byggnaderna jämnades i markhöjd. Rondellgrillen på samma plats som BP bensinstation låg en gång öppnades 2010.

Top