FOTOBEVIS

VITTSJÖ. Det hände 1991 och det kan hända när som helst och var som helst! I grannkvarteret var det nyligen försök till inbrott mitt på dagen då boende för kort stund lämnade bostaden. Har du inte larm i bostaden så ordna det snarast. Det räcker kanske inte men det kan avskräcka!
Bild: En av gärningsmännen visade stolt upp tjuvgodset medan kumpanen fotograferade.
Det hände för drygt 20 år sedan att en person glömde kameraväskan med två kameror i bilen. Under nattens mörka timmar tog sig ett par av mörkrets män in i bilen och tog väskan med kameror med sig. På den tiden fanns det poliser som med lokalkännedom ganska snart lokaliserade gärningsmännen.
De ringde en kväll på hos de misstänkta och bad att få hämta väskan med kameror. De misstänkta blev så överrumplade att de genast hämtade och överlämnad stöldgodset som senare på kvällen överlämnades till ägaren.
Upptäckten gjordes då att ett par bilder i den ena kameran var exponerade och skyndsamt framkallades filmen. Bilden visade då en stolt! gärningsman som lika stolt visade upp den dyrbara kameran. Tala om fällande fotografiskt bevis!

Top