VITTSJÖN RUNT ÄR INTE VITTSJÖ RUNT

VITTSJÖ. Vittsjö Runt är inte det samma som Vittsjön Runt! Vittsjö Runt startade sannolikt år 1944 och pågick ett antal år framåt. Vittsjön Runt startade 1975 och pågår ännu varje år.

En ”utslagen” löpare vilar ut efter loppet 2013.

Vittsjö Runt var förlagt inom samhället som inte var så omfattande 1944. År 1947 skedde starten klockan 18 vid Gustav Adolfsbron och loppets längd var 3 500 meter på samhällets gator. Fem lag ställde upp med vardera fem löpare. Det var lag från Farstorp, Emmaljunga, T 4 Hässleholm och två lag från Vittsjö. Första sträckan var på 800 meter och tredje sträckan var på 400 meter och femte sträckan var på 1 200 meter.

Laget från Farstorp segrade och fick sin andra inteckning i det vandringspris som skänktes av Vittsjö GIK 1944. Vandringspriset skulle erövras tre år och priset fick vandra ännu ett år! Deltagare från Vittsjö var bland annat Gunnar ”Jack” Eklöv, John Edfors, Bertil Eklöv, Allan Lännerberg och Gösta Bengtsson.
Vittsjön Runt startade första gången 1975 med 165 löpare. Då hade längsta banan en sträckning på 16,4 kilometer men denna längd är numera borttagen, den har löpt ut!Första året var det Kjell-Erik Ståhl som segrade i seniorklassen och det gjorde han flera gånger senare. Givetvis fanns LES från Korsahåla med i loppet och det har han varit alla gånger sedan dess. I loppet fanns även Folke Persson från Hästveda i oldboysklassen. Även han deltog i förra årets lopp. Då kom det 183 löpare som deltog i nära 20 olika klasser.
Datum för årets Vittsjön Runt finns att läsa i VittsjöBladet!

Top