TUFF MATCH I BANDY 1958

VITTSJÖ. Förr i tiden, den gamla goda, var det oftast bandy som gällde. Nu i modernare tider är det främst ishockey som gäller. Eller dataspel! Då, på den tiden fanns det små bandylag där det fanns en isplätt att dribbla på. Vittsjön var idyllisk med stora ytor för bandylaget från 1958 som höll sig intill järnvägen. Strömdraget från Prästabäcken var förrädiskt men målburen fanns på säkert avstånd. På den tiden fanns det tämligen bra tjocklek på isarna då termometerns skala markerade i extremfall –30 grader.

Bandyspelare från Vittsjö 1958.
Personerna på bilden är stående från vänster: lagledare Nils Ottosson, Johan Edfors, ”Nenne” Nilsson, Nils-Göte Andersson, ”Kicken” Karlsson, Lennart Verme och ”Jack” Eklöv.
Knästående från vänster: Sven-Åke Ljungberg, Göran Andersson, Karl-Erik Ernstson, ”Jocke” Pettersson, Göran Edfors och Gösta Persson, Bjärnum
.

Vissa förändringar i laguppställningen gällde vid premiären i januari månad 1958 i match mot Rögle. I laget från Vittsjö fanns Arne Lilja, Karl-Erik Ernstson, Göran Edfors, Göran Andersson, Lars Josefsson, Gösta Persson, Lennart Verme, Kicken Karlsson, Lennart Nilsson, Bengt Thulin och Karl-Axel Björklund. Avbytare var Sven-Åke Ljungberg, John Edfors och Bo Andersson. Matchen slutade 2-2.
Vid match mellan Höör och Vittsjö var det tämligen brutalt spel. En av hemmaspelarna från Höör blev utvisad två gånger. Han ”råkade” träffa en vittsjöspelare med klubban i ansiktet. Den andra utvisningen bestod i att han slog klubban mot handen på målvakten i Vittsjöburen. Slaget var så hårt och välriktat att målvaktens ena pekfinger knäcktes. En spelare fick en skridskospets i kinden. Sammanlagt sju utvisningar med vinst för laget från Höör med 6-2.

Top