Vittsjökillar vill renovera skejtingpark

VITTSJÖ Killarna Rasmus Johannesson och Ruslan Mamedov älskar att cykla och skejta. Tyvärr är möjligheterna för att utföra aktiviteterna begränsade till minimum i både Bjärnum och Vittsjö.
- Vi har en park men den är i så dåligt skick. Vi skulle vilja rusta upp den, berättar Rasmus Johannesson.


Vi träffas i skejtparken som ligger bakom gamla Alga-fabriken i Vittsjö. Ramperna är ruttna och nedgågna. Det mesta är slitet och nästintill oanvändbart.
- Vi har flyttat runt brädorna och anpassat parken till cykling då den, som den är nu, inte är lämplig för skejting. Men det är knappt att den duger till det, säger Ruslan Mamedov.


"Många ser oss som ligister och skäller på oss"

De båda killarna brukar åka till Malmö för att utöva sin hobby. Men att pendla fram och tillbaka är både dyrt och tidskrävande. Det bästa vore om det fanns ett ställe att kunna hänga vid, en samlingsplats för traktens skejtingentusiaster.
- Det är synd att parken är så sliten för den här platsen ligger så bra till. Den används inte av andra och ligger så pass avsides att vi inte stör någon. Som det är nu brukar vi skejta i byn. Och det är inte uppskattat. Många ser oss som ligister och skäller på oss, förklarar Rasmus Johannesson.


Gjorde snyggt

De både har sysslat med cykling och skejtning i ett par år. Rasmus har cyklat i över ett år och skejtat i fem år. Han håller hobbyn kärt och berättar att han och Ruslan var med och städade upp i skejtparken förra sommaren.
- Vi gjorde det riktigt snyggt. Krattade undan löven, satte upp ramper, förklarar han.
- Vi renoverade jättemycket. Men så kom ett par andra ungdomar och sabbade det. Det är jättetrist, tillägger Ruslan.


Efterlyser hjälp

Killarna efterlyser sponsorer som kan bidra med färg, material och arbetskraft.
- Det vore bra om föräldrar kunde ställa upp och hjälpa oss att renovera. Vi behöver föräldrarna till att ta bort det farliga och göra parken säker. Men också som en röst då många vuxna inte lyssnar på oss unga, säger Ruslan.
Vad hade varit drömmen att renovera med?
- Plywoodskivor. De är enkla att bygga ramper av och de tål regn. Därför kan de stå ute under en lång tid utan att bli dåliga.

Top