LOKAL FÖRMÅGA SJÖNG I EMMALJUNGA

EMMALJUNGA. Musik i sommarkväll var rubriken på sommarkonsert i Emmaljunga församlingshem. Solist med sång och tvärflöjt var Sofia Larsson, Verum. Varje år är det tradition att Vittsjö- Verum församlingar ordnar sång- och musikkvällar på skilda platser i för- samlingarna. Det är i de flesta fall helt onödigt att gå utanför församlingen då det finns så många och bra förmågor inom närområdet.

Sofia Larsson var lokal gästartist vid konserten i Emmaljunga.

Kvällens program inleddes med sång av Sofia Larsson och detta följdes av tvärflöjtssolo med Kerstin Sturesson som ackompanjerade på piano. Det var nära nog en internationell konsert där det förekom flera sånger på annat språk än modersmålet. Ur Svenska psalmboken sjöngs bland annat Jag kan inte räkna dem alla.

Kvällsandakten hölls av Carl-Olof Danielsson som inledde med: Det kommer mer sen! Det kunde tydas med mer sång-musik eller kvällsfika! Det blev båda delarna efter andakten. Den unisona psalmen blev: Var jag går i skogar… varpå följde tvärflöjtssolo och Bröllopsvisa med sång. Så ung och så bra, kanske beror det på ett moderligt arv?

Kerstin Sturesson tackade solisten för kvällens program. Hon framhöll att kvällens solist hade på sin tid deltagit kyrkans ungdomskör med organisten som ledare. En present med nyttigheter överlämnades och följdes av applåder. Programmet avslutades med Härlig är jorden, sång och tvärflöjt. Kvällen avslutades med Karin Blank som värdinna i gemytligt samkväm.

Top