HUSFÖRHÖR I GAMMAL STUGA

 

EMMALJUNGA. Husförhör i modern tappning i Vittsjö började 1989. Häromdagen var det årets första husförhör i hembygdsstugan, det 47:e i ordningen då det har hållits två husförhör varje år. Sedan Calle Präst tillträdde tjänsten har det varit han som hållit i ledningen.

Många hade samlats till husförhör i byrestugan

 

 

 

 

I år var det verkligen god anslutning till förhöret då det räknades in 46 besökande i den gamla byrestugan som är i hembygdsföreningens ägo sedan många år tillbaka. På 1800-talet var det kanske husförhör i stugan men varje fall har det varit religiös verksamhet och även söndagsskola har hållits i stugan.

Kvällens husförhör inleddes av hembygdssångarna som inledde med ”Välkommen till Vittsjö” och fortsatte med kärleksförklaring till kulturbygden. Förhöret var verkligen lindrigt då husförhörsledaren höll sig olika psalmer, deras uppkomst och författarens arbete med just de psalmerna från Påskhelgen till Julhelgen. Sång- och musikgruppen fortsatte med ytterligare tre sånger till hembygden.

Hembygdsföreningens kaffekommitté hade ansvaret för den lekamliga utspisningen och slutligen presenterade Calle Präst några spetsfyndiga frågor med anknytning till Vittsjö.Top