HUSFÖRHÖR I HÅRSJÖ

HÅRSJÖ. Wittsjö hembygdsförenings andra husförhör för året var förlagt hos Gunnel och Bengt Jönsson i Hårsjö. Det var 48:e husförhöret sedan nystarten 1989. Trots det var första ”älgadagen” kom det omkring 30 deltagare som lyssnade till Calle Präst och hembygdssångarna.


Hembygdssångarna sjunger och underhåller vid husförhöret.

Husförhörsprästen inledde med kort frågestund om de som talade mest, efter Tage Danielssons utsago. Efter unison psalm var det sångare och musiker från hembygdsföreningen som sjöng några hembygdssånger.
Det lindriga och delvis humoristiska förhöret varvades med psalmverser. Förhöret höll sig kring olika kolportörer, bibelord och psalmförfattare. Många frågor ställdes och besvarades ganska omgående av besökarna. Deltagarna i husförhöret betygssätts med A. Samma betyg får husförhörsledaren och kantorn Kerstin Sturesson liksom sångare och musiker. Med anda ord var det allt i A-klass!
Efter förhöret bjöd värdparet på riklig förtäring. Som extra prov på deltagarnas kunskap hade Calle Präst ställt några kluriga frågor om olika ordstäv.

Top