GUDSTJÄNST OCH AUKTION I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Det blev snabbtransport för de kyrkliga befattningshavarna från kyrkan i Verum till Tacksägelsegudstjänst i Vittsjö kyrka. Det var inte alla som fick tid över till fika i Verum då tjänsten kallade till Vittsjö. Vid sammanringningen var alla på plats och gudstjänsten kunde ta sin början.

Den stora kyrkokören medverkade vid gudstjänsten i Vittsjö kyrka.

Vid altaret hade dagens värdar, Centerkvinnorna smyckat altarringen med en del av den bärgade höstskörden. Den sammanslagna kyrkokören började med körsång efter klockringningen och inledningsord av Calle Präst. Dagens texter lästes och vid Calle Präst predikan gjordes uppehåll för lämpliga psalmverser med anknytning till predikan. Flera symboler visades, även dessa med anknytning till dagens text.

Centerkvinnorna inbjöd till kyrkfika i församlingshemmet med bredda smörgåsar. På plats kom också de av höstens alster som visades i kyrkan. Dagens jourhavande präst höll i försäljning av de färska lantbruksprodukterna. Av de försålda varorna kan förädling ske till rotmos, morotskaka och persiljestuvning mixat med diverse frukter! Budgivningen gick snabbt med ingredienser av humor och den ekonomiska behållningen sänds vidare till Världens barn.

Vid ”runda bordet” samlades några av fikagästerna i församlingshemmet

Top