VÄGKYRKAN I FARSTORP HAR BÖRJAT

 

FARSTORP. Farstorp församling var bland de första i närområdet att arrangera Vägkyrka. Nu pågår programmet Vägkyrka för 28:e året, från den 27:e juli till den 8:e juli med uppehåll under söndag. Under alla åren har det skett samling i helgedomen följt av samkväm och gemenskap i församlingshemmet. Så var förhållandet även den första dagen av årets Vägkyrka.

Musikanterna i kyrkan. F v Ragnar Carlsson, Jonas Lennartsson och Anders Lennartsson.

Den lilla men trivsamma landsortskyrkan samlade 80 besökare som kom för att lyssna till ortens förmågor. Denna gång var det Ragnar Carlsson med dragspel och saxofon. Anders Lennartsson, som till vardags är kyrkvaktmästare, kollade in läget . Han var denna dag även konferencier och musicerade med gitarr. Trummorna sköttes av Jonas Lennartsson, inlånad från Laholm.

Församlingens representant Staffan Andersson informerade och presenterade. Musikanterna inledde med schlagern "Nu är det härligt" som även blev unison medverkan. Programmet var omväxlande med saxofonsolo, sång och övrig musik. Det blev ett par potpurri i olika takter där också ”Lilla ja” förekom.

Eftermiddagens andakt hölls av Staffan Andersson med utgång från landsbygden som kan jämföras med ett altare. Han berörde även människans ingrepp som ofta var skadlig för miljön.

Andakten inramades av psalmsång. Musikanterna fortsatte med ytterligare musik till underhållning. Det blev bland annat "Som en härlig gudomskälla", den med pärleporten, som också blev unison medverkan. Trion vid altaret avslutade med "Oändlig nåd" och inbjudan skedde till församlingshemmet som blev ganska fullsatt. Kyrkans kvinnliga medlemmar hade ansvaret för dukade borden med läckerheter.

Samling vid kaffeborden till gemensam trevnad...

...och även dessa deltagare njöt av samvaron.

Top