Höskörd och mackor vid Tacksägelse

 

VITTSJÖ. Högtidlighållandet och firandet av Tacksägelsedagen har gamla traditioner. Dagen firas på bestämd söndag i oktober och avsikten med denna dag är tacksamhet. Detta framhöll även Stefan Dahlström i sin predikan i Vittsjö kyrka. Efter gudstjänsten var det samling i församlingshemmet.

Kyrkokören medverkade och sjöng om tacksamhet på Tacksägelsedagen.

Vid gudstjänsten i kyrkan fanns kyrkokören på plats och sjöng flera sånger under Mats Lunnergårds ledning. Vid något tillfälle deltog även unga sångare från Ungdomsgruppen tillsammans med kyrkokören. Predikan hölls av Stefan Dahlström som även var ledare för gudstjänsten på Tacksägelsedagen. 

En del av höstens bärgade skörd.

Vid altaret hade Centerkvinnorna samlat en del av årets skörd från trädgårdar och täppor. Denna utställning av skörden auktionerades senare ut i församlingshemmet. I församlingshemmet dukade centerkvinnorna fram fat efter fat med bredda mackor med olika påbyggnad av sovel från ost- till sillmacka. Flera av besökarna gjorde sig ytterligare ärende fram till smörgåsbordet!

De bredda smörgåsarna inmundigades med belåtenhet.

Efter den lekamliga utspisningen rullades det in en fullastad kärra med rikligt urval av skördealster. Med Hans-Erik Lunnergård som klubbhållare och auktionsförrättare bjöds varorna ut till högstbjudande. Över lag blev det bra prissättning där högsta bud gavs för en burk med björnbärssylt.

Intäkterna från försäljningen kommer odelat att tillfalla ”Operation Smile” och förmedlas av CK.

Detta är Operation Smiles insamlingssymbol 

Top