Jubileumsotta vid Uggletorpsstugan

 

Vittsjö. Det var 40:e året som det hölls friluftsgudstjänst vid Uggletorpsstugan. Detta jubileum skedde under tystnad. I övrigt var det både sång och tal vid gudstjänsten. Officiant var kyrkoherde Carl-Olof Danielsson och dagens organist var Kerstin Sturesson. Den Svenska flaggan var hissad som ett extra välkommen.

En del av de 25 besökarna vid friluftsgudstjänsten vid Uggletorpsstugan

Dagens kollekt tillfaller IM, Individuell Människohjälp. Gudstjänsten inleddes med klämtning i den gamla vällingklockan som tillhört stugan sedan gången tid. Dagens predikan hade givetvis anknytning till Kristi Himmelsfärdsdag. Psalmer inramade predikan. Efter gudstjänsten blev det medhavt kyrkkaffe under grönskande tall, björk och bokträd.

Den gamla vällingklockan kallade till gudstjänst.

1700-tals Uggletorpsstugan kom på plats omkring 1930 och ägs nu av Hässleholm kommun. Vid första friluftsgudstjänsten 1972 var det Hans Tykesson som höll i gudstjänsten. Kantor Curt Nilsson samt Anna Carin Nilsson sjöng duett. Dessa friluftsgudstjänster har sedan fortsatt varje år med varierande talare och musiker. Sporadiska gudstjänster vid stugan har sin början 1972 men det var först 1978 som det blev en tradition. Vid olämplig väderlek har vid några tillfällen gudstjänsten hållits inne i stugan.

Efter gudstjänsten var det fika vid runda bordet.

Top