Hembakat och grytlappar på syföreningsauktion

Vittsjö. En av församlingens sex syföreningar höll försäljningen i församlingshemmet. Det var Kyrkliga syföreningen som hade återkallat Calle Präst att berätta samt hålla i klubban. Det mesta, från grytlappar till hembakat, i ugn eller stenugn erbjöds spekulanterna. Behållningen från kvällens försäljning blev 9 260 kronor som kommer att fördelas till skilda hjälpbehov.

Calle Präst bjöd ut allehanda varor på auktionen

Efter inledande ord av Carl-Olof Danielsson var det Calle Präst Adolfson som berättade om händelser i glädje och sorg. Han berättade om händelser även då han var präst i Vittsjö och citerade flera psalmer. En negativ inställning tar bort glädjen. Han gav exempel på just detta.

Efter fika tog försäljning fart med Calle Präst som är känd för sina humoristiska vitsar. Dessa historier förgyllde samlingen. Där fanns ostkakor och annat ätbart. Givetvis fanns det textilier av olika modell och utförande. Två nära bekanta bjöd på stenugnsbakat. En av dem fick den för 250 kronor. Sedan han fått varan erbjöd han bekantingen att köpa den för 300 kronor. Erbjudandet avslogs!


Två generationer medhjälpare skötte protokollet vid auktionen.

Dessutom var det auktion med paketnummer. Flera vinnare fick pris på sitt lottnummer. Inger Burman Persson tackade Calle Präst för hans medverkan och överlämnade gåva. Till sist sjöngs Bred dina vida vingar.

Top