Vägkyrkan i Farstorp närmar sig postludium

Farstorp. ”Hemmafolket” från Farstorp tog plats i kyrkans kor vid dagens program i vägkyrkan. Det var 91 årige Ragnar Carlsson med dragspel och saxofon, Anders Lennartsson med gitarr samt Jonas Lennartsson, batteri inlånad från Halmstad. Detta var näst sista programmet för årets vägkyrka och samlade god anslutning i helgedomen.


Ensemblen vid Vägkyrkan. Ragnar Carlsson, Jonas Lennartsson samt Anders Lennartsson.Efter välkomstord av Ulla Stridsberg släpptes ord och ton fram. Trion med Anders Lennartsson som sångsolist började sin underhållning med visa om ”Djupaste grönska”. Fortsättning följde med Solen som lyser även på liten stuga samt en visa med anknytning till La Palome. Efter ytterligare visa om Tro blev det unisona psalmen En vänlig grönskas. T f kyrkoherde Staffan Örneskans anknöt i sin andakt till tidigare visa om Tro. Han poängterade att kyrkan är värdefull samt betydelsefull för ortens boende. Utvecklingen går fram i skilda områden med det gäller liksom att hänga med i flera svängande distanser. Andakten avslutades med psalmen De blomster.


Det var trångt men trivsamt i Farstorp församlingshem.

Underhållande trion fortsatte med ”midnattssolen i trolskt land”, samt visan om”Jag som drömde” i skilda versioner. Till programmet i Göingeland hör givetvis Edvard Persson. Det blev Jag har bott vid en landsväg, med inslag av ”lite grann från ovan”.


Sällskapet vid detta fikabord har försett sig och lyssnar till Örneskans information.

Med Ragnar Carlsson som tonsättare blev det potpurri med visor från Sven Ingvars. Där förekom även Flickan från Backafall. Konserten med trion avslutades med psalmen om ”Oändlig nåd”. Bertil Thorson tolkade besökarnas uppskattning. Han inbjöd också till ”eftermöte” i församlingshemmet med framdukat tilltugg till kaffe.

Top