LÖRDAGSKÅSERI...

 

I äventyrens stad (fortsättning)

Efterhand fick ordningsvakterna större befogenheter. Eller blev de bättre på att sortera bland dem som köpte biljett för åka tåg från dem som löste en biljett bara för att få värme, en biljett som de efter månad kunde byta mot en mera giltig. Senare flyttade de lättfotade kvinnorna till B,J parken åtminstone sommartid, de mera lyxiga nog ända till Brunnsparken. Många av kunderna började ju ha bil.

Ölgubbarna var härliga typer riktiga Göteborgsoriginal, en del var så darriga vid första pilsnern,så den fick hissas upp med slipsen. En kall vinterdag såg jag en av de törstiga halsa en pilsner, jag måste fråga : hur kan du sluka en pilsner när det är så kallt ? Svaret blev: Ser du inte att jag har vantar!! Så trots att klädseln ofta var medioker,så var slips ändå en vanlig attiralj.

Toaletterna sköttes på den tiden av kvinnor, detta var ett riktigt “skitjobb” i ordets rätta bemärkelse. Men de flesta hade åtskilligt med skinn på näsan (nästan bark) och för det mesta klarade de sin tjänst, men visst fick både vakter och polis släpa både döda och levande därifrån Jag lärde mej snart att man kunde följa folks görande på toaletterna ovanifrån, genom åren hade jag några titthål ner från stationens vind ordnats. Det blev ingen höjdare och efter att ha sett hur en ung kvinna skar sig i handlederna lade jag ner detta "bellande".

Nu önskade jag inget hellre än att mista titeln "oskulden från landet" och bli invigd i det som verkade vara det största undret både för kvinna och man. Många unga flickor i SJ's värmestuga var i min ålder eller yngre och långt ifrån alla var där för att tjäna pengar, så kontakter knöts utan att leda till förhållande.

Forts följer Johnny

Top