Lördagskåseri...

 

Från Sveriges baksida till framsidan igen. Conny vår son började skolan i Södertälje, han fick en del problem åtminstone till en början , det göteborgska språket gick väl inte hem så bra och sånt har många blivit mobbade för. Allt syntes nog ljust i andras ögon, medan våra var förmörkade av det som saknades: innerligheten som aldrig riktigt funnits. Inger längtade tillbaka och vi planerade återflytt, värst var det nog för barnen som hunnit rota sig, mer än vi föräldrar. Jag sökte förflyttning inom S.J men det var tji, då sökte jag på Postverket och det blev “napp” ganska omgående.

Drottningtorget och Posthuset i Göteborg

Med stor glädje och många framtidsplaner flyttade vi åter till Göteborgstrakten igen, närmare bestämt till Mölnlycke, detta efter endast två år i huvudstans miljö. Ett stort hus men gammalt hus, men med många utvecklingsmöjligheter blev vårt, inte utan visst krångel med försäljningen av vårt hus på landets “baksida. Att andas luften på Sveriges framsida igen skulle också ge hela familjen luft under vingarna och nya framtidsplaner gjordes upp. Men trots nyhetens behag var vi ju tillbaka på Gå.

Jag fick ett jättebra jobb på posten inne vid Drottningtorget i Göteborg och stormtrivdes redan från början. Min lön steg och vi kunde reparera villan och unna barnen det bästa, Inger trivdes med den stora trädgården och ett jobb för henne lurade bakom kröken.

Tidstypiska villakvarter

Men ,men, men ;....

//Johnny

Top