Lördagskåseri...

 

Semester i helvetet (forts)

Förföljd av långa haranger och skällsord lyckades jag hänga tillbaka den gamla dörren, som ännu var hel fast sliten och ful.

Jag visste att semestrar kunde vara sköna dagar där man gjorde allt som man inte hann med under resten av året, både nödvändiga och andra sköna onödiga saker.

Den kvällen fick jag göra åtminstone tre onödiga saker, som helt saknade skönhet. Ingers spritbegär gjorde henne så fullständigt utan sans och balans och varje gång hennes sprit tog slut, särskilt söndagar då blev allt outhärdligt. Denna lördag blev jag tvungen att låna en 75:a Koskenkorva av en granne, inte för att jag själv ville men för husfridens skull.

För det mesta var jag tvungen att vara nykter då allt kunde hända och bli helt okontrollerbart. Om det var av omtanke eller endast för att berusa mig jag lät vodkan bränna även min strupe, det har fallit ur minnet, kanske var det bara för att lätta upp mitt akuta tungsinne. Möjligen var det för att glömma den tillspillogivna dörren och den förnedrande situationen, tänk att låna sprit för att ytterligare sänka en alkoholist som därtill varit min omtyckta fru och våra barns mor.

Vårt samliv hade för länge sedan helt upphört och skilda sovrum var en bister verklighet. Ingen av oss saknade den andres närvaro, allt var dött och skulle aldrig kunna väckas till liv igen.

Den kvällen i början av juli tog jag ett enhälligt beslut med mej själv, så snart Camilla vår yngsta dotter blir femton år tar jag ut skilsmässa. Men kvällen drabbade mej med ytterligare överraskningar, som även den mest luttrade skulle finna helt otroliga och ytterligare stärkte mitt beslut.

Minnet av en semesterlördag fortsätter Johnny

Top