Lördagskåseri...

 

I helvetet "fortsättning”

Fram på kvällen kom det en långfilm som alla ville se, utom min fru som deklarerade: Då går jag upp och lägger mej! Sov gott sa vi alla fyra och även Inger verkade nöjd med "nattningen”. Efter en timme kommer hon ner igen och sätter sig jämte Camilla i soffan. Så blir det en massa tjafs och hon säger, om ni inte stänger av teven nu så pinkar jag här jag sitter, ni får bestämma.

Vi som sett filmen från början ville förstås se upplösningen och tog ganska lätt på hotet. Men rätt som det var bröt nästa elände ut, hon gjorde det, hon visste inga gränser och möjligen gjorde hon detta och mycket annat för att någon skulle bry sig om henne. Barnen grät och allmän kalabalik uppstod, ingen ville längre sitta i soffan. De kunde ändå se färdigt filmen, men utan mej.

Som hämtat ur en sämre “såpa” slängde jag ut sittsoffan genom största fönstret, sen släpade jag den till platsen där vi brukade elda upp gamla minnen, detta skedde allt oftare på sista tiden.
Tillsammans med soffan gick den förstörda dörren och lite annat bohag från tiden, då vi fortfarande trodde på framtiden, upp i rök. Lätt berusad visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Men med tanke på hur många dåliga program som vi skulle missa, på grund av för få sittplatser, så log jag nog en aning.

Då dök min granne upp. Han trodde huset stod i ljusan låga för det var ju inte vanligt att någon eldade så sent på kvällen.
Han var en mycket förstående granne och efter en stund hade han hämtat både korv och öl, så brasan kom till nytta vid grillningen, som inte slutade förrän fram på småtimmarna.

Första dagen på semestern 1978 var slut och den andra hade just börjat.

Fortsättning följer.

Top