Lördagskåseri...

Nattportieren
En gång i tiden arbetade jag extra som nattportier på ett stort hotell i Sverige. Det var ett livligt och populärt hotell med stor restaurang, nattklubb och dans sex dagar i veckan. Som nattportier fick man med tiden en otrolig koll på vilka gäster som var hotellgäster och vilka som endast var tillfälliga 'besökare'.

En natt under helgen så plingade hissen till, klockan var rung 03.00 och alla dansgäster hade gått hem. Fram till disken kommer det en ung och vacker kvinna som mycket tydligt endast hade dragit på sig klänningen innan hon åkte ner med hissen. Hon undrade om jag hade några smörgåsar kvar i kylen och kanske även någon öl. Visst, det fanns kvar och då ville hon ha två öl och två smörgåsar, det skulle sättas på rumsnotan så jag fick rumsnumret. Det bodde en ensam man på rummet så kvinnan var tydligen en 'besökare. När hon fått sin beställning så säger hon: "Jo, jag kanske ska nämna att det ligger en stor och naken karl och ligger och sover på golvet strax utanför hissen."

Jag låser entrédörren och åker med henne upp i hissen. Mycket riktigt, det var precis som hon sagt! Liggandes så sött på sidan ligger denna mycket stora karl och sover jättetungt. Tack och lov hade jag koll på att ett par av dörrvakterna var kvar på hotellet, de satt troligen och drack en öl efter avslutat arbete. Efter lite möda fick jag tag på dem och efter lite knot och gnäll så åkte de upp och kollade i korridoren. Det tar ett par minuter bara så ringer telefonen från ett rum på det våningsplanet. "Kan du kolla om dom bor två personer på det här rummet?" Jag kollar och mycket riktigt så skulle två personer bo där. "Bra, säger dom, då kan vi släppa ner honom i sängen med den här kvinnan då!"

Det visade sig att de funnit en dörr längre ner i korridoren som stod lite på glänt och i det rummet så låg det en kvinna i ungefär samma ålder och storlek och sov lika tungt hon. Dagen efter var det en mycket tacksam gäst som tackade så mycket att han blivit hjälpt tillbaka till rummet, han hade varit på  toaletten men tog fel dörr i rummet och råkade hamna i korridoren, sen hittade han inte tillbaks. Det kan vara livat på hotell!

Top