Lördagskåseri...

Ilgodstjänstgöring ,fortsättning.
Dagarna gick, ibland var jag utlånad till andra sysslor. Men jag var nittio procent på ilgodset. Vi hade en jättevåg där vi vägde inlämnat gods, där fanns vikter som vi tränade musklerna på. Vikterna fanns i 50,25,10 kilos klassen plus lite mindre, vi var eller blev vältränade till slut nästan bollade vi med 50 kilos vikter.

En dag fick vi order att med gaffeltruck hämta vid snälltåget, det gällde en tigerhane som varit i ute på ett kort kärleksbesök. Han skulle vidare till Hagenbeck i Tyskland men fick mellanlanda i Göteborg. Han fraktades i en rejäl trälår med spjälor som satt ganska tätt, det kom djurvårdare som tog hand om hans utfodring under väntetiden på ilgodset.

En liten del av svansen stack ut mellan ett par ribbor och om man rörde vid den, av vrålet kunde man då förstå vilket stort djur det handlade om.

Så hände det som inte fick hända ,varor började försvinna och det kallades in kriminalare till vårt magasin. Alla klädskåp finkammades och våra hem undersöktes, inget av vikt hittades möjligen några blyertspennor som det stod Statsverket på.

Stölderna upphörde en tid, men nu var vi väldigt uppmärksamma. Vi jobbade i lag och vårat gäng hade en förman som var väldigt bussig han sa alltid vid 24 tiden, “nu vaktar jag ni kan koppla av ett par timmar”. Vi var tacksamma och misstänkte minst av allt vår boss, det gjorde inte kriminalarna som varit på ilgodset tidigare heller. Det som till slut gick upp för oss var, varför hade han alltid vid nattskiftet med sig bilen in på ilgodsområdet, de andra fick vackert parkera utanför. Vi ringde vår chef Caldeborn mitt i natten och han kom och kunde snabbt konstatera faktum, diverse varor fanns redan i vår förmans bil. Han fick sparken och vi blev rentvådda samt rikligt belönade.

Top