Lördagskåseri...

Drömmen slog in! 
En sen kväll drömde jag följande. Jag färdades i bil vid Björstorp, Emmaljunga. Av någon anledning hade jag i drömmen fått besked att en polsk bil var intressant och denna var framför mig. Jag hade avyttrat min kommunikationsradio tio år tidigare men lyckades trots detta via denna radio få direkt kontakt med polisen i Hässleholm? Polisen anvisade mig att åka en väg samt att sammanträffa med dem i Hyngarp.

Polisen kom till plats Under tiden vid vägskälet kom larm till polisen att inbrott hade skett i ett militärt förråd i Emmaljunga där tjuvarna hade tagit sig in genom taket. Jag gjorde mig beredd att följa efter polisen men de förbjöd detta. De hotade att ta bilnycklarna från mig om jag försökte följa efter.

Då vaknade jag och upplevelsen med det uppbrutna taket var så stark att jag gick ut på natten för att kontrollera taket till carporten. Detta var helt OK.

Då jag kom till Norra Skåne dagen efter frågade polisreportern om jag visste det varit inbrott i Emmaljunga. Jag frågade om de hade brutit sig in genom taket? Hur vet du det, frågade kollegan? Det var faktiskt så att tjuvarna hade försökt ta sig in genom taket men misslyckats.

Vid hemfärden på kvällen fick jag någon sorts förnimmelse att den aktuella polska bilen stod parkerad vid Trobecks som då var flyktingförläggning. Då jag passerade denna anläggning fanns den aktuella bilen på platsen! Polisen kom till platsen men kunde inte finna något som hade med inbrottet att göra.

Jag önskar innerligt att fler sådana ”händelser” inte skall drabba mig!

Top