Lördagskåseri...

Polenresans fortsättning.
Fredag, vaknade till en gråmulen regnig dag. Efter en god frukost gick vi två och en halv timme på stranden. Inte ett enda skräp och trots ivrigt letande, inte en enda bärnsten att plocka upp.

Regnet avtog och vi gick ut på den 275 meter jättelånga piren. En pir som soliga dagar hade mycket att erbjuda och  kvällstid intogs av tusentals älskande par som ”låste”sin kärlek med hänglås och slängde nyckeln i sjön.

Efter en kort vila, åkte vi en rundtur med ett litet tåg för att knyta ihop Swinoujscie, med badorten Miedzyzdroje lite bättre. Vi synade den polska varianten av ”Walk of Fame” där polska skådespelare lämnat sina handtryck i betong. Lunchen kommer att sitta i våra minnen länge, vädret var nu strålande och maten kunde avnjutas ute i en skön miljö.

Den bestod ”troligen ”av piggvar med pressad potatis och lätt grillade grönsaker och eftersom vi båda har bott i Göteborg så tyckte vi hälleflundra låg närmare till. Men vilken utsökt tillagning, jag får ”ståpäls” när jag tänker på allt det goda. Espressokaffet efteråt satt som en smäck.

Vad vi ansåg om dinousariemuseet lämnar vi därhän, liksom de cirka 100 svenska kronor som besöket kostade, det håller vi tyst om.

Våra ben var stumma sedan morgonen, men inte förty blev det ytterligare ett besök på stranden, där en laber bris inte kunde föra några bärnstenar till oss. Utan skavsår, men med ömma vader njöt vi vårt otium på hotellet innan vi slocknade med ett nöjt leende på läpparna. Dag 2 var slut.
Fortsättning följer.

Top