Lördagskåseri...

Bofast
Efter uppbrott och diverse handlingar håller jag nu på med planer för att kunna använda den stora bostadsytan på bästa sätt. Det första året gick åt till att bo in mej, inte minst i kommunen och i Markaryd med omgivning. Men hela tiden låg planerna på mitt skrivbord. Det kretsade runt att göra Kungsgatan 14 till “Galleri 14” och “Tre krokar” ,där någon “konstnär” fick hänga tre tavlor gratis en månad. Det samma skulle gälla Galleri 14 , att få ha utställning helt gratis var nog något helt nytt. Men i grundtanken ingick planerna på att öppna en liten butik i den stora källaren med namnet “Lite från förr”. Tre ideer som skulle ge besökare större utbyte vid ett besök på Kungsgatan 14.


Kungsgatan 14 i Markaryd på senare tid

Mitt jobb som lantbrevbärare tog mycket tid, men i mitten av 1990 kunde alla “attraktionerna” öppna. Första utställare var jag själv men efter reportage i tidningen Smålänningen blev det en viss kö av mer eller mindre amatörer till både “Tre krokar” och galleriet.

Vid Antik och Samlarmarknaden i Markaryd bodde en hel del folk på hotellet och eftersom mitt hus låg nästan mitt för, så blev det ibland fullt av besökare fram till tio på kvällen. Dock inte första året, då var hotellet uthyrt till Migrationsverket, som då var fyllt av kosovoalbaner. Människor som jag lärde känna och beundra trots en del språkförbistringar.
Fortsättning följer

Top