Lördagskåseri...

En verklig sagoresa till Färöarna.
Den 2009 08 14 ringde väckarklockan, men jag var uppe tidigare om det berodde på resfeber eller något annat förtäljer inte historien, 7.22 gick bussen från Emmaljunga.


Resans start

Turen till Hässleholm var guidad via textremsa, så vi visste precis var vi var. Öresundståget stod inne så det var bara att ta plats.


Ombord före landning

En lugn härlig resa till Kastrup gick jättesnabbt. Mer hektiskt blev det inne på Kastrup, men vi blev raskt av med bagaget och hann äta en räksmörgås med en Tuborg,”som smakar lika gott var gång”. Vi köpte vin i box som skulle med till Färöarna.

Så samlades de tolv deltagarna vid GATE 11 inför flygresan. En resa som tog två timmar och tjugo minuter och vi satte tillbaka klockan en timma. Fint väder och lugn flygning, landade på Vågön, där buss väntade med dansk förare ”Mogens”. Han körde via Vatnoyrar, Midvägur och Sandvagur- in i en tunnel under Vestmannasund till Kvivik.

Vi körde sedan mot Valur där vi tittade på två Vikingahus som havet tagit hälften av samt ett gammalt bostadshus med eldstad i mitten Efter det åkte vi tillbaka och vidare till Kollafjordur, Hösvik, Hvalvik och upp till Saksun. Där fanns en gammal kyrka där jordlagret runt om fyllts upp med en och en halv meter för att begravningar skulle kunna ske.


Fiskodling

Så vidare över en bro till Esysturoy. Där låg Färöarnas högsta berg Steattaratidur, 882 meter över havet.


Färöarnas högsta berg

Vi följde Sundinisundet där skillnaden mellan ebb ock flod var två meter. Sen for vi över en slingrig väg till Gjargadur där vi övernattade.
Fortsättning följer

 

Top