Lördagskåseri...

Postens uppgång och fall.
Postens uppgång betydde mycket för många och var rankat bland de 5-6 bäst skötta företagen i Sverige.


Postanställd på 'den gamla goda tiden'.

Som anställd gjorde det ont när fallet blev så tungt efter raset och så gör det ännu, trots att jag varit pensionär 23 år. Raset började faktiskt redan 1994. Då blev vi anställda i Hässleholm med omnejd kallade till hotellet där dåvarande Generaldirektör Ulf Dahlsten skulle informera oss om läget i Posten.


Ulf Dahlsten

Han avslutade mötet med orden. Citat ”Jag vet att många tycker det är jobbigt just nu. Men vi i ledningen tror på Postens framtid. Vi är övertygade om att den väg vi har slagit in på kommer att leda till att Posten är ett framgångsrikt också i framtiden. Vi tycker att vi tillsammans skall känna stolthet för vad vi faktiskt åstadkommit. Titta lite omkring oss. Vi har hållit oss på fast mark hela tiden. Det ska vi inte skämmas för, även om det är jobbigt under den här processen. Vi är ett företag som har en oerhört viktig uppgift, ett företag som vi har anledning att vara stolta över och som ska fortsätta att vara roligt att arbeta i”, slut på citatet.


Postnord på väg in och Posten på väg ut...

Men framtiden blev inte värst ljus, särskilt inte efter den 24/6 2009, då Postverket gick ihop med danska ”Post Norden” och blev Post Nord här. Detta med välsignelse av Maud Olofsson, C.


Här är det lyckligt och glatt

Maud undrar nog 'har jag gjort bort mig nu igen?'

Då blev fallet tungt.

Top