Lördagskåseri...

Svårartad virus
Ett svårartat virus har drabbat oss i Sverige. Jag kallar den “politica fifflaris” låter som italienska men är nog latin och drabbar inte vanliga människor. Den drabbar bara politiker, riksdagsledamöter och likställda, med olika förtroendeuppdrag. 

 Några av de mest kända...

Viruset är relativt smittsamt! Enbart i Sverige har vi under några år drabbats av flera fall och antalet stiger hela tiden. Symtomen är smygande och diffusa och kan ge sig till känna på olika sätt. Det kan vara allt från fiffel med kontokort till förskingringar och förfalskningar och ibland ren stöld.

Snatterier av banala ting som till exempel smågodis har också förekommit, men mest handlar det om förskingringar av skattemedel.

Bäraren av viruset märker ingenting, men kännetecknande är att vitala delar av hjärnan blir angripna. Oftast har dessa personer immunitetsskydd i form av olika avtal som ger full lön trots fifflet. Dom kan lugnt gå hem och vara hemma i flera år, leva livet, se världen från en fallskärm och använda de medel de tillskansat sig till lyx och nöjen som vi övriga bara kan drömma om.

Hämtat delvis från Mora Tidning i december 2001.

 

Top