Lördagskåseri...

Influensor.

Under årens lopp har vårt land blivit hemsökt av diverse influensor, där alla verkar ha kommit österifrån. Till exempel ”Asiaten” 1957 och Hongkong 1968.

bild från F21 i Luleå i Asiaten-tider

Jag minns ännu längre tillbaka då påssjukan härjade som mest, den är ett virus som kan skada folk genom diverse följdsjukdomar. Påssjukan är i stort sett utrotad på grund av vaccineringar.

Nu när Corona viruset slått till här och till synes inte kommer att minska på några månader, är ju hygienen väldigt viktig. När man läser eller ser hur folk hamstrar så finns det stor risk att toapapper blir en bristvara.

Då inga andra papper kan användas för ”ända-”målet då både hushålls- och tidningspapper snabbt täpper avloppet. 
I min barndom fanns inget annat än tidningspapper som numera också det är en raritet då de flesta läser tidningen via nätet. 

Som lite kuriosa kan jag nämna att det ibland stod Älvsborgs läns tidning i ”bakdelen” på grund av trycksvärtan.Nu till allvaret igen det verkar som alla får lägga utlandsresorna på hyllan ja kanske även de inrikes. Det är ju inte alls rätt tid att resa över huvud taget. Och hur det blir med underhållning, marknader och nöjen står i det vida fältet.

Men så småningom kan vi med god hälsa se Corona viruset i backspegeln.

 

Top