Lördagskåseri...

Vittsjö- London med kort varsel

Det hände för drygt 20 år sen. Min hustru och jag uppvaktades av våra döttrar på vår 30 åriga bröllopsdag. Blommor samt ”det kommer mer sen”!

En måndag överlämnades ett konvolut: Resväskorna skall vara packade fredag morgon! Vi skulle båda arbeta fredag men det hade döttrarna ordnat bakom vår rygg! Reseledare var våra döttrar som kom på torsdagskvällen. Inget besked mer än att vi åker klockan 7 i morgon.

Instuvade i bilen kom en dotter plötsligt! på att hon måste in och kolla att strömmen var avslagen? Färden ställdes mot Markaryd och sen mot Helsingborg för att slutligen hamna på Kastrup. Det är bara en bluff tänkte jag, en bussresa i Danmark! Vi hade inga pass med oss!

Vi blev lotsade till flygterminalen. Men vi har inga pass, inflikade jag. Men det har jag svarade dottern. Då hon skulle kontrollera strömmen passade hon på att ta hand om våra pass! Tullpersonal blev förbjudna yttra något om resmål!.

Klockan 12.25 kom avslöjandet. Resa mot London. Som lydiga föräldrar fann vi oss i total lydnad. Vi hade blivit utlovade middag klockan 13.30 och så blev det. Inte hade vi tänkt oss middag på ett flygplan?

Det blev tunnelbana samt taxi till vårt hotell. Allt var in i minsta detalj planerat av döttrarna. En tur med taklös tvåvåningsbuss. Vidare blev det syn på vaktombyte, Big Ben och Vaxkabinettet.

Naturligtvis skulle vi beskåda andra sevärdheter men jag ska inte trötta läsarna med detta. Vi fick i alla fall uppleva mycket under tre dagarna i miljonstaden.

Med förarlöst rälsburet fordon kom vi till flygplatsen för återresa till hemorten. Där blev det problem. Flygplanet var överbokat och vi var tio personer som stod där i förtvivlan. Bland dessa fanns även en arbetskamrat till vår dotter!

Det förträffliga brittiska flygbolaget kunde inte tillåta sådant. Ni skall komma till Köpenhamn i kväll även om det skall bli med helikopter bekräftade en vänlig flygvärdinna. Vi erbjöds dock att resa en omväg via Bryssel till Köpenhamn. Detta accepterades och döttrarna ombads komma till kassan för ekonomisk ersättning för det obehag som vi utsattes för. Det blev en ganska grundlig ersättning men å andra sidan besökte vi tre stora flygplatser under några få kvällstimmar.

En vecka innan reseordern kom hade vi inte ens en vild tanke på att besöka London. Vi är stolta och glada över våra initiativrika och överraskande döttrar.

 

Top