Lördagskåseri...

Statsminister Fälldin gratulerade politiker i Vittsjö 

Jag besökte en politiker för en intervju inför en högtidsdag. ”Offret” berättade glatt och villig om sitt leverne. Bland annat framkom att gjort värnplikten tillsammans med statsminister Torbjörn Fälldin.

Ett sådant tillfälle måste utnyttjas! Efter flera telefonsamtal lyckades jag tala med Fälldin. Han mindes klart sin lumparkompis S V och hade varit hemma i hans hem en gång. 

S V hade bytt efternamn och vid samtal med Fälldin använde jag S V:s tidigare ---sonnamn. Jag förklarade att S V snart hade högtidsdag och undrade om Fälldin kunde tänka sig att gratulera? Jodå det skulle vara trevligt svarade Fälldin på sitt lappska tungomål. Sen hade jag liksom gjort på vad mig ankom!

En vecka senare hade jag ett ärende till ett företag. - Det var skada att du inte kom i går för då kunde vi bjudit på tårta sa chefen på företaget.
Den dagen hade politikern S V strålande glad kommit med en tårta i ena handen och ett grönt kuvert i den andra handen. -Kan ni gissa vem som har gratulerat mig? Jo, Torbjörn Fälldin!

Funderingarna var många. Hur kunde Fälldin komma ihåg mig. Jag hade ingen högre befattning i Hässleholm och dessutom tillhörde vi inte samma parti. Funderingarna fortsatte med olika spörsmål men ingen rimlig förklaring fanns. Dag efter dag, även under orolig sömn fortsatte funderingarna.

Tiden flöt i väg och jag hade ett ärende till S V. Det var politikerns hustru som svarade i telefonen och snabbt kom frågan. Är det du som tipsat Fälldin? Jag var liksom helt ovetande om vad det gällde! Hustrun fick förklara och jag svängde mig så bra jag kunde.
Visst har jag träffat Fälldin ett par gånger men jag kunde liksom inte erinra mig att jag nämnt något om S V! Hustrun blev mer och mer aggressiv och kom med slutrepliken: S V har grunnat och grunnat och nu har han gått ut i skogen och jag vet inte var han är eller vad han gör! Är det du som tipsat? I det läget fann jag för gott att erkänna mitt dåd, både S V och hans hustru kunde återgå till mer normalt leverne!

 

Top