Lördagskåseri...

Tjuvarna fällde sig själva med bildbevis

VITTSJÖ. Är din bostad larmad för brand eller inbrott? Din bil är nog mer säkrad under förutsättningen att den är låst! Du kan med enkla medel avskräcka eller försvåra objudnas besök. Tämligen effektivt är att installera larm med anknytning till larmcentral. Ännu bättre är det om tjuv fotograferar sig själv!

Tjuven med stöldgods blev fotad av den andre tjuven!

För cirka 30 år sedan glömde en person sin kameraväska i bilen med två kameror. Under nattens mörka timmar tog sig ett par skummisar in i bilen och tog hand om väskan med innehåll. På den tiden fanns det poliser med lokal kännedom som ganska snart spårade upp gärningsmännen. En kväll ringde polisen på hos de misstänkta bovarna, presenterade sig och bad om väskan med kamerorna. De misstänkta blev så överrumplande att de genast hämtade väskan med innehåll.

Vid 22 tiden ringde det på dörren hos väskans ägare och där stod poliserna med väskan. Snart upptäcktes att ett par bilder var exponerade på Konica 35 och skyndsamt framkallades filmen. På filmrutorna visade en stolt! gärningsman upp den dyrbara kameran, Nikon 7 000 kronor.

Tala om fällande bildbevis! Bilden samt text fanns publicerade i flera tidningar.

 

Top