Clare Polkinghorne förlänger med Vittsjö

VITTSJÖ. Den australiensiska landslagsspelaren tecknade redan i fjol ett så kallat 1+1 kontrakt. Nu står det klart att Clare Polkinghorne väljer att för tredje året stanna kvar i Vittsjö.

Clare Polkinghorne jublar efter att hon just nickat in ett mål

Clare är en enormt duktig spelare som spelat mer än 100 landskamper för sitt land, Australien. I damallsvenskan är hon känd och fruktad av många lag i serien, detta för sin stora säkerhet att sätta stopp för anfall efter anfall. Endast ett lag har släppt in färre mål än Vittsjö i år och här är Clare en stor bidragande anledning. Hon sätter sällan en fot fel i det defensiva arbetet. Hon styr sitt lag från sin plats långt bak i försvaret och är enormt skicklig med sina alltid avvägda långbollar som ofta öppnar för snabba kontringar. Clare har även visat sig vara ett farligt vapen i fasta situationer inte minst genom sin säkerhet med huvudet, där hon nickat in flera mål för Vittsjö.

Lagets båda tränare, Ulf Kristiansson och Thomas Mårtensson säger: ”Clare Polkinghorne är en av seriens bästa innerbackar och en stor del i att Vittsjö är ett av seriens bästa defensiva lag. Dessutom är Clare ett proffs i allt hon gör, både på och utanför planen och bidrar med enorm rutin och stora ledaregenskaper. Att en så meriterad spelare väljer att förlänga med Vittsjö är såklart väldigt glädjande och ett kvitto på att klubben tar väl hand om sina spelare.”

Clare själv säger: ”-jag är verkligen glad över att kunna kalla Vittsjö för mitt hem även under 2023. Det var ett ganska enkelt beslut. Vittsjö är verkligen en unik klubb som jag är glad att kunna vara en del i även nästa år.”

 

Top