SPF Trivsam Bjärnum firar 40 år

BJÄRNUM. Då det i dagarna är jämt fyrtio år sedan SPF Trivsam i Bjärnum bildades var det självklart att bjuda till fest. Bjärnums Bygdegård fylldes av de nästan

Gästerna anländer till Bygdegården

100 deltagarna som kände sig manade att deltaga i firandet. Större delen av gästerna kom från SPF Bjärnum, men det kom även inbjudna gäster från andra SPF föreningar inom kommunen. Största antalet deltagare levererade Verum som hade inte mindre än tjugo gäster på plats. Övriga SPF föreningar som var på plats var, Sösdala, Stoby och Hässleholm.

PRO Bjärnums representanter, Karin Magnusson, Christer Magnusson och Maj-Inger Eklöv.

De båda pensionärsföreningarna i Bjärnum har alltid haft ett gott samarbete så representanter från PRO Bjärnum var också inbjudna.

Ordföranden Kerstin Göransson hälsade välkommen och i bakgrunden ses underhållarna Otto och Tobbe

För underhållningen stod Otto och Tobbe för. Trots ett direktiv att endast spela lite tyst i bakgrunden lyckades dessa två musikanter få tyst på hundratalet pensionärer som både sjöng med och klappade takten när det föll sig naturligt. Detta måste ses som ett väldigt gott betyg till Otto och Tobbe.

Sten-Åke Johansson berättar om SPF Trivsams 40-åriga historia.

Sten-Åke Johansson hade tagit på sig ansvaret att berätta föreningens historia genom 40 år. Från start var medlemsantalet ganska litet, 17 styck, men växte efterhand till över 200 på nittiotalet. Han berättade också om föreningens första jubileum som var efter fem år. Det firades i samma lokal som vi nu befinner oss i och deltagarantalet var 90 personer. Mycket hade hänt under dessa år. Många resor och utflykter har det blivit genom åren.

En fest utan lagad mat är ingen riktig fest. Restaurang Tre Hammare bjöd på en vällagad fläskkarré med potatisgratäng, svampsås och grönsaker. Till det bjöds det på vatten, men vissa gäster hade tagit med sig egen dryck efter smak. Kaffe och en chokladbit avslutade middagen.

Stobyordföranden Sune Joelsson verka trivas på festen.

Representanter från de inbjudna föreningarna tog också tillfället i akt att tacka för inbjudan och önska lycka till i framtiden. Flertalet föreningar hade anammat SPF Trivsams önskan att eventuella presenter, skulle skickas till Operation Smile eller Läkare Utan Gränser.

Ulla Arvidsson från SPF:s Skånedistrikt tackade för inbjudan och önskade föreningen lycka till i framtiden.

SPF:s representant från Skånedistriktet, Ulla Arvidsson, berättade att deras stadgar inte tillät att göra så men att 1000 kr var insatta på föreningens konto. Av sorlet av samtalande gäster att döma, var alla nöjda och glada och såg fram emot nästa träff. Det är ju bara tio år till att den livaktiga föreningen, SPF Trivsam, fyller 50 år.

Fullt i lokalen vid 40-årsfirandet

Att föreningen är aktiv visas genom att media har haft intresse och skriva om den. Det gäller kampen att få bort ordet brukare inom kommunen som officiellt nu är borta. Dock används det ibland fortfarande ute i verksamheterna. Hjärtstartare till Bygdegården och en skrivelse till Skånetrafiken om billigare resor för pensionärer samt indragna möjligheten att äta på Nybohemmet. Detta och mera har husorganet Norra Skåne bevakat de senaste åren. Allt talar för att SPF Trivsam Bjärnum även i framtiden låter talas om sig.
Stort lycka till.

 

 

Top