Vittsjö kontrollerade Piteå och tog tre poäng

PITEÅ. Under söndagen var det dags för den näst sista omgången i årets damallsvenska serie. Vittsjö fanns på besök på LF Arena i Piteå. Förra gången lagen möttes, den 15 maj, stod Vittsjö som segrare med 2-1.
Det blev en fysisk och stundtals tuff match som Vittsjö efter säkra fasta situationer vann med 2-1.

Vittsjö inleder med normal 4-4-2 uppställning med enda skillnad att Kajsa Lind ersätter Nellie Persson. De första fem minuterna inleds som en jämn match där det dock är Vittsjö som skapat några farliga situationer.

Jutta Rantala gör 1-0 till Vittsjö

Efter tio minuter böljar anfallen fram och tilllbaka. Det är en fysiskt tuff match från båda lagen. Fram till 20 spelade minuter är det Vittsjö som har fler skott mot Mc Glynn i Pite-målet, D´Angelo i Vittsjömålet har det mer lugnt. I 25 minuten har Katrina Gorry vasst skott som via Mc Glynn tar i överliggaren. Efter halvtimmen spelad är det Vittsjö som har viss press mot Piteå men matchen är väldigt jämn. På tilläggstid skjuter Jutta Rantala ett vasst skott som Mc Glynn tippar till hörna. Rantala lägger hörnan och skjuter en ordentligt skruvad boll, troligen rakt i mål, eller är det Kajsa Lind som är sist på bollen, Vittsjö tar ledningen med 1-0. Halvleken präglas av ett riktigt hårt fysiskt spel med tyvärr stor risk för skador. Gästande Vittsjö har så här långt dubbelt så många avslut mot mål som hemmalaget. Efter tre minuters tillägg går lagen till pausvila.

Andra halvlek är bara sex minuter då efter frispark Sandra Adolfsson på wolley gör 2-0 till Vittsjö.

Sandra Adolfsson gör på wolley 2-0 till Vittsjö

Lisa Klinga skadas i vänsterfoten i en duell med en Piteåspelare, kan efter ett tag fortsätta spela. Piteå trycker på för att skapa något men Vittsjöförsvaret är stabilt. Det hårda spelet fortsätter och en Pitespelare får huvudskada. Piteå gör trippelbyte där bland annat Alexandra Benediktsson fd. Vittsjöspelare kommer in. Det tuffa hårda spelet fortsätter, nu ligger både Sällström och Klinga på gräset. Klinga ersätts av Julia Tunturi. Efter drygt 70 minuter spelade är det Vittsjö som sparar de farliga lägena. När kvarten återstår gör Piteå sitt fjärde byte. Vittsjö spelar kontrollerat och säkert. Linda Sällström ersätts av Moa Karlsson i den 80 minuten. Bollkonstnären Katrina Gorry briljerar på mittfältet med sitt spel. Vittsjö tar över mer och mer av matchen samtidigt som Piteå gör ganska tafatta försök att komma genom Vittsjös försvar. På grund av flera skador förlängs matchen med hela sju minuter. Jutta Rantala skjuter vasst skott i den tredje förlängningsminuten, räddas av Mc Glynn i Pite-målet. Då endast minuten återstår blir Clare Polkinghorne brutalt fälld märkligt utan reaktion från domaren. I matchens absolut sista sekunder utjämnar Hlin Eiriksdottir matchen till 2-1 för Vittsjö.

Nu återstår endast en match i årets damallsvenska seriespel. På lördag kommer Hammarby till Vittsjö Idrottspark. Observera att samtliga matcher denna dag startar redan klockan 12.

 

Top