Maja Ögren Andersson föreläste i bygdegården

FARSTORP. Journalisten och författaren Maja Ögren Andersson från Hanaskog lockade närmare 50-talet åhörare till föreläsningen i Farstorps bygdegård.

Hon berättade och kåserade om sina cirka 45 år – hittills – inom journalistiken. Detta var höstens näst sista föreläsning som den 93-åriga föreningen bjöd.

- Om jag finge välja om i mitt liv och börja om från början igen, skulle jag välja att bli journalist försäkrade Maja Ögren Andersson, som även givit ut ett par böcker.

- Det gäller att ständigt vara vaken och nyfiken. Hos en del yngre journalister är det i dag lite si och så med den saken.

Maja fann hemma i Småland att hon ville jobba med det skrivna ordet. Hon började som praktikant på en lokalredaktion till Smålands Folkblad. Sedan gick karriären vidare och den är inte slut än för Maja Ögren Andersson.

I dag vikarierar Maja på Norra Skånes och Kristianstadsbladets lokalredaktion i Osby. Hon har åtskilliga år som allmänskribent, nyhetschef, polisreporter med mera på tidningen Norra Skåne. Det blev också en tids jobb på Nordvästra Skånes Tidningar, innan hon värvades över till Norra Skåne.

- Det är lite synd att tidningarna numera lätt ”glömmer bort” livet på de mindre orterna ute i byarna. Jag tror att detta kan bli en farlig utveckling.

Åhörarna i bygdegården i Farstorp ställde frågor. Det blev därmed en hel del tidningssnack under söndagskvällen.

Söndagen den 13 november avslutas höstens föreläsningar då Kristian von Svensson från Malmö talar över ämnet ”Det demokratiska genombrottet 100 år”.

Om sju år firar den lilla men väldigt aktiva föreningen i Farstorp 100 år. 

Top