Trygg i Vittsjö är absolut brottsförebyggande

VITTSJÖ. Fredagsnatten skulle bli en helt vanlig natt med Trygg i Vittsjö, -nja så blev det kanske inte riktigt. Det blev biljakt och även polisanmälan.

Inledningsvis flöt kvällen/ natten som den brukar, med andra ord inget speciellt att rapportera.
Att köra extremt sakta inom bebyggda områden har gett oväntade resultat tidigare. Då har man chans att upptäcka detaljer och ibland även oegentligheter. Taktiken visade sig ge resultat denna gången också.

Strax efter klockan 02 upptäckte patrullen på avstånd några personer på eldrivna sparkcyklar mitt uppe i Västanskogens villaområde. Naturligtvis ett märkligt sammanträffande vid denna tiden på dygnet. De upptäckta personerna var absolut inte intresserade av kontakt utan drog mycket snabbt iväg. Patrullen följde efter två av dem men tappade tyvärr bort dem inne på Ekenområdet där de troligen försvann in i någon byggnad.
Personerna var mörkklädda och hade vid tillfället även uppfälld huva, elsparkcyklarna var utan både belysning och reflexer. Polis kontaktades och anmälan gjordes.

Om det rörde sig om ungdomar som trots den sena timmen bara var ute och "lekte" eller om brott vid tillfället för upptäckt redan var begånget är oklart. Patrullen körde ett antal gånger i villaområdena i Västanskogen men kunde inte notera någon åverkan eller annat som kan kopplas till genomfört brott.

Helt klart har patrullen stört, -kanske har ett brott förhindrats. Om så är fallet har Trygg i Vittsjö lyckats med sin målsättning.

 

Top