Tänk vad fotboll kan förena

VITTSJÖ. ”Vårt lag” gick upp i högsta serien 2012 och har sedan dess stannat kvar i damallsvenskan. Imponerande inte minst sett mot de andra lagens högre budgetar.

En sjätteplats i årets damallsvenska seriespel är ett mycket bra resultat. Visst fanns några matcher som var tveksamma. Det är lätt att glömma att motståndarlagen har samma ambition, -att vinna. Jämnheten på denna höga nivå är hårfin, så ibland är det troligen dagsform eller matchinledning eller taktiska drag från ledning som fäller avgörande om vem som skall få vinsten o därmed de tre viktiga poängen.

Laget har skapat en stor samhörighet för boende i bygden

I Vittsjö har allt sedan 2012 intresset för svensk damfotboll och i synnerhet det egna damfotbollslaget bara ökat. Som skribent sedan flera år går det nästan inte att undvika fotbollsfrågor vid besök på ortens ICA. Extra roligt att notera att väldigt många damer har superkoll på läget i laget och svårigheterna inför och betydelsen av kommande matcher och kommer därför med svåra frågor.

Skrällaget 2012

För tolfte året i rad kommer vi även 2023 att få se damfotboll på absolut högsta nivå i ”den lilla orten” Vittsjö Som fotograf/ skribent finns ibland tid att studera omgivningen vid en match. Jag noterar att flera av mina grannar på något vis är engagerade och går omkring med ”gul väst” märkt med olika saker, -min kära hustru är en av flera ”nannys” till Katrinas lilla Harper, -så underbart och så förenande detta är.

En mycket stor och bidragande anledning till det för året fina resultatet är naturligtvis de tre tränarna. Både Thomas Mårtensson och Ulf Kristiansson stannar kvar och vi får hoppas samma gäller för duktige målvaktstränaren Ulf Jacobsson.

Glädjande att notera är att Vittsjölaget inför den kommande säsongen redan har många tecknade kontrakt, en stor eloge till inte minst Thomas Mårtensson som ligger bakom väldigt mycket av detta jobb.

Just nu är målvaktsfrågan säkert en svår nöt att knäcka, att ersätta Shannon o Sabrina är absolut inte lätt. Hoppas därför att målvaktstränaren Ulf Jakobsson stannar kvar i laget. Han ligger till stor del bakom Shannons o Sabrinas enorma utveckling som målvakter. Kanske Shannon finns som stöd till Ulf Jacobsson kommande år, vi får se?

Nedan följer ett antal bilder från senaste hemmamatchen:

Vi minns Hammarbys suporters med bengaler

Vi minns Marksteds mål

Så högt Clare Polkinghorne i sin glädje kan hoppa

 

Hammarby segrade och tog 5:e platsen

Vittsjölaget direkt efter matchen

Även lilla Harper på väg för att tacka alla supporters

Del av den stora supporterskaran

Laget direkt efter matchen mot Hammarby

Tiden går fort och ganska snart är det dags att åter titta på "det nya" laget som drar igång sina träningar på Österås konstgräs.

 

 

Top