DIVINE OPERA

MARKARYD. Divine som betyder GUDOLIG, det kan man helt hålla med om när man besökte fredagens opera, operett föreställning på Markaryds Kulturhus.

Sopranerna Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson tillsammans med pianist Bo Wannerfors lotsade publiken bland annat igenom Puccini, Lehar, Strauss jr.

Första akten inleddes med ”Du är min hela värld ” ur Leendets land. Som följdes av ”Wien mina drömmars stad”.

En hyllning till Gabriellas farmor med ”Glöm aldrig bort mitt namn”. Bo underhöll oss på piano med stycket ”Romance” av den finländske tonsättaren Jean Sibelius. Ett paradnummer ”Till Havs” avslutades första akten.

En första akt med humor, charm, glimten i ögat och stor passion och inlevelse.

Arrangören Markaryds Riksteaterförening som i år fyller 50 år och som under 2022 haft ett fullspäckat program bjöd oss tillsammans med Caroline, Gabriella och Bo på det bästa av opera denna kväll. Trevligt mingel i pausen och så serverades dryck med goda tillbehör.

Andra akten innehöll en komposition av Claude Debussy på piano framfört av Bo. ”Rosenarian ”ur Figaros bröllop ”Vilja sången” och allsång. Publiken var med och sjöng ”Änkevalsen”. HC Andersens ”Jag älsker dig” fanns också med på repetoaren.

Caroline och Gabriella startade Divine Opera för att ”sprida opera till alla, överallt”. Det lyckades de verkligen med efter välkända operastycken och populära klassiker ville inte publiken i Markaryd sluta applådera.
Ett extra nummer var oundvikligt och det vi fick lyssna till var ”MAMA”.

Detta var en kväll där publiken fick lyssna till fantastiska röster, ackompanjemang av högsta klass, glittriga kreationer och hela föreställningen genomsyrad av budskapet KÄRLEK.

 

Top