Välbesökt familjeföreställning på Medborgarhuset

VITTSJÖ. Söndag 13 november var entrén till Medborgarhuset i Vittsjö så här välkomnande.

Kevin Benn var på besök med familjeföreställningen "NASSE HITTAR EN STOL" En berättelse efter Sven Nordqvists bok med samma namn. Spännande var det redan i foajén där alla samlades.

Barn och vuxna placerades på kuddar i teatersalongen. Kevin började med att berätta att när han har sin röda jacka då är han innan föreställningens vaktmästare, ljus sättare och utför allehanda sysslor. Men när jackan åker av då berättar han om Nasses första möte med en stol.

Dekoren öppnades upp till Nasses värld och föreställningen kunde börja. Flera av barnen hade läst boken och väntade spänt på att få träffa Nasse.

Nasse var ju ute på promenad och hittade en stol på vägen men han visste inte vad en stol är eller vad man använder den till. Först trodde Nasse att man skulle ha stolen till att hänga mössan på eller lägga stolen upp och ner och vila ryggen på.

Som tur var mötte Nasse flera snälla personer på promenaden som kunde visa honom hur han kunde sitta på stolen. Han mötte en lång man med många hundar, Fiskaren, Sländan och så fräste det förbi en racerbil.

En del skrattade åt Nasse och tyckte han var dum men då sa Nasse "Jag är inte dum, det är bara så att jag aldrig sett en stol förr.” Många missförstånd men till slut blev det rätt och Nasse lärde sig hur man använder en stol. Publiken applåderade och ordförande i teaterföreningen Gitte Leger överlämnade en ljuslykta till Kevin….

- som sedan tog plats vid utgången ….

- och tackade barn och vuxna för att de kommit.

 

Top