PRO läsecirkel, slutläst för i år

VITTSJÖ. Under nästan hela hösten i tio veckor har 10-12 pensionärer i byn träffats på träffpunkt Linden, för att tillsammans under några timmar varje måndagseftermiddag läsa ur en bok. Böckerna har verkligen spänt över flera områden. Vi startade läsecirkel med att läsa ur boken "slott och herrgårdar" en verklig trevlig och intressant bok just om våra kulturella skatter som finns bevarade. En bok med många sidor och liten, liten text tyvärr men hälften av boken är klar men den har fått vila ett tag. Vi har däremot läst Bertil Nilssons bok "En bonnapågs hågkomster". Nu har vi startat upp med en bok till som Karin Brunk Holmqvist har skrivit "Kranvridarna" är bokens titel.

Idag när den tionde sammankomsten infaller så blir det fika som vanligt men idag så bjuder Britt-Mari Delfin på hembakta semlor som var delikata. Alla tog för sig både bulle och pepparkaka, smakar ju bra till en mugg kaffe.

Under tiden som vi fikar så kommer samtalen igång rejält, det är många ämnen, allt från väder till "kommer ni ihåg den /det” många olika förslag blir de ju när det dära minnet har saktat farten lite. Men tillsammans och med lite diskussion så blir det bra till slut. Det är väl meningen med denna cirkel att komma samman både med att läsa men också att prata. 

Gunilla överlämnar blommor både till mig (Inga och till Britt-Mari) som får vackra blommor för väl utfört arbete, till Britt-Mari för alla hennes goa vitsar som hon har levererat vid varje sammankomst. Till Inga för hon har hållit i det hela med hjälp förstås. Gunilla lämnar över blommorna som är från hela gruppen till dom båda, tack.

Eftersom vi inte är klara med denna sista bok så startar vi upp igen i februari nån gång. Återkommer med tid och datum. Önskar er alla en härlig avslutning på detta år så ses vi längre fram. Kanske redan nu på fredag den 18 nov kl 14.00 på PRO s månadsmöte, plats Medborgarhuset. Välkomna.

 

Top