PRO bjöd på en resa som heter duga

BJÄRNUM. I vanlig ordning så hälsade Maj Inger Eklöv ett stort antal medlemmar i PRO välkomna till bygdegården i Bjärnum, där näst sista månadsmötet för året skulle avhållas.

Maj Inger Eklöv och Karin Andersson höll i PRO mötet 17 nov. 2022

Trots det fina vädret, så var vi många som hade hörsammat kallelsen och såg fram emot ett bra möte och ett trevligt föredrag av Jörgen Magnusson om en av hans resor till Republiken Kuba, som ligger i den västindiska ögruppen ”Stora Antillerna” och är huvudön. Består dessutom av den mindre ön Isla de la Juventud (Ungdomsön) och 1600 andra småöar.

Marianne Andersson redogjorde för olika möten som hon representerat på.

En hel del skrivelser var inkomna och Maj Inger och hennes ständige sekreterare Karin Andersson hade mycket att delge publiken och Marianne Andersson hade varit ute på distriktet och redogjorde för detta. Ann-Marie Persson presenterade kommande budget för 2023 och därefter var det kaffe med dopp.

Jörgen Magnusson rätt klädd för sitt föredrag om Kuba.

Sedan var det dags för Jörgen Magnusson att äntra scenen och sätta i gång sitt bildspel. Men först gjorde han som Per Oscarsson på sin tid, han bytte om i direktsändning och från att ha kommit i skjorta så blev det nu en fin vit T-tröja med tryck på Ernesto Che Guevara den marxistiska revolutionären, läkaren, författaren politikern och gerillaledaren från Argentina med kubanskt medborgarskap. Med andra ord så fanns den rekvisita som behövdes för att göra ett föredrag värdigt och visst blev det så.

Jörgen Magnusson föreläste om sina resor till KUBA.

Under en timme så trollband Jörgen publiken och många tog tillfället i akt att ställa frågor och svar på dessa hade föredragshållaren till hundra procent.

Åter ett möte som ledningen i PRO skall ha all heder av att ha genomfört, till medlemmarnas stora förtjusning. Ett stort tack till föredragshållaren för ett mycket intressant och fin upplagt föredrag om Kuba.


 

Top